top of page

Tidigare Event

FB_Banner_VINTERÅTTAN_2019.jpg

Efter förra årets succé går återigen Vinteråttan av stapeln den 27e oktober! Anmäl dig för att löpa 8km lopp eller gå 2 km tipsrunda för din hälsa, för att träffa nya människor och framförallt: att vara en del i att uppmärksamma och bidra till barns rätt till utbildning.Runt om i världen finns det idag estimerat 63 miljoner barn som inte får gå i grundskola och högre upp i skolgången är siffrorna ännu större. Denna brist på utbildning ger dessa barn en orättvis start i livet med lite makt att skapa sig en framtid på sina egna villkor.

 

Multicultural, vill se att alla i världen har rätt till en utbildning av kvalité. Pengarna som insamlades gick oavkortat till Multiculturals utbildningsprojekt i Colombia. Loppet var runt Växjösjön och Trummen. Under dagen hölls en tipspromenad runt Trummen för att öka kunskap om utbildning och för att samla in pengar.

 

Fina priser gavs till vinnarna i alla aktiviteter, samt alla löpare var med i ett lotteri och där de kunde vinna med sitt nummer. Vinnarna i loppet prisades med en månad träning på Wellness Studio Växjö! Flera olika priser lottades ut till alla deltagare, däribland från biobiljetter från Folkets Bio Växjö och lunch på MäM!

 

Dagen avslutades på Kafé de luxe officiella VinterÅttan After Run där deltagarna firade loppets prestationer!

 

Vi är väldigt glada att få delge att Kafé de luxe skänkte hälften av sina intäkter under kvällen till ändamålet.

 

Våra sponsorer som hjälper oss göra det här evenemanget möjligt är, Wellness Studio Växjö Kafé de luxe, Stora Coop Norremark, Folkets Bio Växjö, MäM och Hasselberga Sport & Reklam ABMed fantastiska volontärer från Leo Club Växjö och Växjö FN-förening (Växjö UNA)

bottom of page