top of page

TOGETHER FOR SUSTAINABLE RECONSTRUCTION

Syftet med projektet är att samla in pengar som till återuppbyggnad av hem för fattiga familjer i Majhi Gaun, en by som drabbades hårt av den förödande jordbävningen 2015. Husen är byggda med earth bricks teknik som är en hållbar, säker och kostnadseffektiv metod.

 

Projektet startade i december 2016 av fyra av Multiculturals aktiva medlemmar; Josefine Nilsson, Lisa Aspsjö, Elinor Franzén och Lydia Douglasdotter. Idén introducerades och sedan januari 2017 har projektet genomförts av Multicultural Sverige.

 

Multicultural samarbetar med Tuki Nepal Society Sweden, en förening som har arbetat för hållbara och långsiktiga projekt i Nepal sedan 2004. Arbetet genomförs på plats av Build Up Nepal, Tuki Nepal Society Sweden’s systerorganisation och även Multicultural’s  samarbetspartner.

 

Multiculturals ordförande Tina Mykkänen och projektledaren Josefine Nilsson åkte till Nepal i mars 2017 för att besöka byn Majhi Gaun där earth bricks hus byggdes och för att möta lokalbefolkningen och ser hur arbetet utförs.

Projektet involverar lokalbefolkningen i rekonstruktionen av byn och ger dem utbildning och värdefull kunskap i denna konstruktionsteknik. Att involvera lokalbefolkningen i processen att bygga upp byn tillsammans främjar sammanhållning, samarbete och förtroende för sin egen förmåga att skapa en positiv social skillnad på individnivå.

 

Till förmån för projektet och för att samla in pengar anordnades en välgörenhetskväll på Kafe Deluxe där föreläsningar, tal, utställningar med ett antal konstnärer samt försäljning av nepalesiska varor hölls.

 

Den aktiva insamlingen för TSR är nu avslutad, men du kan fortfarande bidra genom att kontakta info@multicultural.nu. Nya projekt kommer att introduceras inom kort för att fortsatt stödja befolkningen i Nepal.

bottom of page